KPZ Říčany v roce 2021

11. 12. 2021 0 Comments

V roce 2021 bylo do KPZ Říčany zapojeno více než 100 odběratelů. Většina odběratelů měla podíl jednou za 2 týdny. Sezona trvala od května do října.

Hlavním dodavatelem byla Biofarma Olešná, která nám dodávala bedýnky s čerstvou kvalitní biozeleninou. Z biofarmy jsme odebírali přibližně 50 bedýnek každý týden. Více o farmě se můžete dozvědět zde. Biofarma Olešná

Velmi důležitým dodavatelem byl pan Dvořáček, který nám od poloviny června do konce října dodával farmářské ovocnozeleninové kombinované bedýnky z Farmy od Čertovy brázdy. Bedýnek bylo průměrně 40 každý týden.

Nově jsme zapojili do výdejů též sýrové podíly. Kozí a kraví. Kozí jsme dováželi od Vandy Olšaníkové z farmy Komorce, kraví sýry od Terezie Mihalíkové z Radlic. Kapacita sýrové KPZ je 20 a 20 podílů jednou za 14 dní.

Nově jsme se stali odběrateli vajec z volného pastevního chovu slepic. Původní dodavatel Vejce z louky byl nahrazen lokálnějším a menším farmářem, panem Petrem Švorbou z Horních Krut. Jednou za 14 dní jsme dováželi přibližně 430 vajec.