Jak na kvašení zeleniny
8.10.2023 od 17 hodin v Muzeu Říčany
Přijďte na workshop plný chuti a zdraví! Naučíte se, jak na kvašenou zeleninu, která je nejen chutným doplňkem téměř jakéhokoli pokrmu, ale také obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, enzymů a probiotik pro vaše tělo.
Workshopem vás provede Eliška Kováříková z výzkumného ústavu potravinářského a Alžběta Macková, koordinátorka KPZ a lovkyně lokálních potravin. Část večera bude koncipována jako teoretická přenáška – naučíme vás základy kvašení zeleniny, zodpovíme vaše otázky a pobavíme se o výhodách této tradiční metody. Nenechte si ujít příležitost ochutnat ve druhé části večera různé druhy kvašené zeleniny. Společně si také připravíme zeleninu, kterou si ke kvašení odnesete domů.
Vyzkoušejte techniku, která zlepšuje trávení, podporuje střevní mikroflóru a dodává vašemu tělu vitamíny a minerály. Vaše zdraví i chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Na akci je nutná rezervace, kterou provedete zakoupením vstupenky na našem e-shopu zde.
Děkujeme Městu Říčany za Dotaci na uskutečnění akce